2013. szeptember 10., kedd

Ismét óriásit főztünk Anyuval

Megint úgy 50 ezer, és ismét két hónapra megvan a kaja. A teljesség igénye nélkül:


  • csülkös bableves
  • bolognai, ebből van, ami simán fagyasztva, van, ami palacsintába töltve húsos palacsintának (sajttal a tetején), egy harmadik adag meg fusillire öntve, tejszínnel forralva és úgy lehűtve-elpakolva
  • fokhagymás-fetás-spenótos cannelloni betöltve
  • Tamara csirke (rengeteg)
  • Tacos töltött palacsinta sajttal a tetején
  • reggeliző krémek: padlizsánkrém (sima; paradicsomos; sajtos), fetakrém (aszalt paradicsomos olajjal, fokhagymával, olajbogyóval), konfitált májkrém (sima. most mazsolásat nem készítettem)
  • Rizottó (húsos-paradicsomos-olajbogyós)
  • két nagy tepsi rakott kelkáposzta
  • pirított zöldségköret (jaj, ez isteni - harsogóan színes, nagyon változatos, többféle is készült)


... 

  • nagyjából 20 kiló lecsó (ez külön bejegyzést érdemelt)
...


  • és akkor amit nem kellett főzni, de ment a fagyasztóba: csirkemellek, bécsi virsli (tuti, szójamentes), kacsacombok
  • ami meg a fagyóba se ment: olaj, tej, liszt, zabpehely, müzli

és most jön majd:

  • piték (póréhagymás-főtt tojásos, fahéjas almás, szilvás)
  • reggeli kekszek (csak ki kell venni a fagyóból és 15 perc alatt megsül - nekünk nagyon bevált)
... és ami jött VOLNA

  • sajtos croissant, pizzák, kalács, kenyér, kakaós csiga.
és miért nem? Mert a nyomorult Bosch nem működött. Nem kértem tőle lehetetlent: mindössze 60 dkg liszt lett volna az első kör, és nem, nem, nem akart velem játszani.

Csörgött-zörgött, csattogott-imbolygott, majd' szétesett. Egy szó nélkül visszaadták a pénzt. Gondolom nem mi voltunk az elsők. 

Mi a jó hír? Visszakaptuk a pénzt. Mi a rossz? Nincs dagasztógépem.

Viszont újra itt a remek alkalom, hogy válasszunk, és ezúttal már nem lövünk mellé: iparit veszünk. És kész.


5 megjegyzés:

  1. Ha nem túl pofátlan dolog, erről a bolognai palcsiról lehetne még hallani? A ragut a palacsintába töltöd, és utána? Sütőbe be, vagy kirántod, vagy "csak" úgy fogyasztjátok? Nagyon kíváncsivá tettél, és érdekelne a fagyó utáni élete ennek az ételnek! :]

    VálaszTörlés
  2. 1.,megcsinálom a ragut

    2., elkészítem a palacsintát (na jó, ez hülyeség. sírva kuncsorgok mindenkinek, hogy keverjenek be egy jó palacsintatésztát:D)

    3. betöltöm

    4., alutálcára teszem

    5. megszórom sajttal, megy rá tejfől

    6., tetejére plusz egy réteg alufólia

    és így a fagyasztóba.

    Majd fotózom, ha kivettem és esszük, hogy milyen sütés után.

    VálaszTörlés
  3. Elképesztő hogy miket főzöl. Én mindig ámulattal olvasom.
    Van rá lehetőség, hogy leírnád a recepteket?
    Vagy oldalt ahonnan vannak?
    pl. piték, kekszek, raguk
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Melyikkel kezdjem? Paleo, nem paleo, húsos, nem húsos...

    VálaszTörlés
  5. Én nem vagyok egy paleo-s fajta, ha lehet ilyet mondani, de nyitott vagyok minden újdonságra.
    Minden jöhet, aminek jönnie kell. :)
    Legyen akkor előbb a nem paleo, és húsos. Aztán a többi, előre is nagyon köszi!!

    VálaszTörlés