még tartunk egy remek Márton napi libavacsorát, és máris azon kell gondolkodni, hogy mi legyen a karácsonyi vacsora. Igazi "guilty pleasure", afféle titkos-ciki élvezet ez: esténként menüt tervezni úgy, hogy a kemó előtti méregtelenítés jegyében PÁROLT KARFIOLT ettem, egy kis tökmagolajon átpirítva. Nagyon átpirítva, úgyhogy tulajdonképpen nem is volt annyira rossz. Ha már a guilt pleasure a téma, megemlíteném, hogy SZULEJMÁNT nézek (röhögj csak, gaz gyaur!), aztán ebayen olyan full kínai bizsukat nézegetek, amiket "seray jewellry" és egyéb hasonló neveken találok meg... tovább is van,mondjam még? Oké! Egyes egyedül a hajékszereknél érzem, hogy túlzás lenne (merthogy kopasz vagyok), de pl. eljátszottam a gondolattal, hogy megrendelek valami SZERÁJ ÉKKÖVE vagy FATIMA YÜZÜL ÁLMA nevű fröccsöntött ékszerszettet, és lecsattogok vele kicsiny falunk CBA üzletébe - abba az üzletbe, ahol nyerítve felröhögtek,amikor mandulatejet akartam venni, illetve ahol a tollasütőtől az önindítóig, a kis csemegepulttól a virághagymáig minden van.
Királynőként vonulnék selyemben-bársonyban, és ilyeneket mondhatnék, hogy "szóljon kedves Béla bég Ibolya asszonynak, hogy fizetném a damaszkuszi rózsaolajat (vénusz napraforgót) és a marsalai nemes bort (pöttyös túrórudit, amivel korrumpálni akarom a gyerekem)."
Mondanom sem kell, hogy kinyúlt melegítőben vagyok most, ugye?
Na koncentráljunk, koncentráljunk:
Királynőként vonulnék selyemben-bársonyban, és ilyeneket mondhatnék, hogy "szóljon kedves Béla bég Ibolya asszonynak, hogy fizetném a damaszkuszi rózsaolajat (vénusz napraforgót) és a marsalai nemes bort (pöttyös túrórudit, amivel korrumpálni akarom a gyerekem)."
Mondanom sem kell, hogy kinyúlt melegítőben vagyok most, ugye?
Na koncentráljunk, koncentráljunk:
két menüt kell megálmodnom: egyet Szentestére, egyet pedig másnapra, amikor jön az egész famili. A 25-i ebéd nem lehet bonyolult, és el kell készüljön előző nap, mert aznap még egy keresztelőre is megyünk. Meghívni még ugyan nem hívtak meg minket, de megyünk:D
Oké, az alap biztos: szenteste nálunk Ádám mindig fenyegetőzik a halászlével (de nem lesz belőle semmi, úgyhogy borleves lesz), utána mindig kacsa van, utána meg nézzük a zserbót, amit hoz a Nagyi, és nem eszünk belőle (öt szeletnél többet fejenként:D), merthogy másnap családi jelenés van, és vigyázunk a vonalainkra (nem akarom, hogy idén is megkérdezzék, hogy megint terhes vagyok-e).
Másnapra én húspástétommal, lazackrémes fánkkal, karácsonyi sós kaláccsal és pikáns gombasalátával készülök. Meg még nem tudom, hogy mivel, úgyhogy irány a Pinterest, lássuk, mit találtak ki a nálam sokkal kreatívabb emberek....
Na egyelőre eddig jutottam (ugye, hogy mennyire mérhetetlenül diétás??):
tojáslikőrös pite. nem kell többet mondanom, ugye? |
kolibri torta - évek óta szerettem volna, ha rajta van a listán. no majd most. |
füstölt lazac (orbitálisan nehéz receptet választottam, mi?:D) saját készítésű diós rozschipsszel, krémsajttal (ne keresd a képen, azt már én álmodtam hozzá). |
Amikor a kajákról írsz én mindig csak pislogok.
VálaszTörlésÉs még mindig fáj a fogam pár receptre.
Ilyenkor mindig az jut eszembe hogy mennyi mindenből kimaradunk, mert leragadtam a paprikás krumplinál és a húslevesnél.
Karácsonykor sincs nagy faxni: kacsa pecsenye, párolt káposztával, meg valami süti.
Egyszer azért jó lenne alkotni valami igazán finom, különleges kaját.
Nem lehetne hogy a bejegyzésekben megemlített kajákhoz receptet is írsz? :)
Mi sajtgolyóval etetünk mindenkit halálra. http://www.mohakonyha.hu/2011/02/szines-sajtgolyok.html
VálaszTörlésEgész jól megy :D
Barbi, sikíts, melyik receptet írjam? Vagy arra is gondoltam, hogy leírom, mi lett jó a NAGY FAGYASZTÓS FŐZÉSből. Hm?
VálaszTörlésOOOOO..kene nekem az a lazackremes fank recept :)
VálaszTörlésEz pl jónak tűnik, én is ezen a recepten indulok el. Egyébként nem nagy ördöngősség: égetett tészta (pofonegyszerű, de nagyon puccos:)), aztán a lazackrém pedig lazac, némi túró, vaj, pici citrom, bors, petrezselyem. Mix.
VálaszTörléshttp://www.mindmegette.hu/croque-en-bouche.recept
Köszönöm előre is. Bár attól tartok most egy lavinát indítok el, ami a receptek leírását illeti. :)
VálaszTörlésCsak győzd..:))
Szóval:
-piték (póréhagymás-főtt tojásos, fahéjas almás, szilvás)
-reggeli kekszek
-raguk
-reggeliző krémek
-rizottók
-Tamara csirke
-fokhagymás-fetás-spenótos cannelloni betöltve
-pizza