2015. március 31., kedd

Mi az, amit hajlandó vagyok "drágán" megvenni?

Marcsi kérte, hogy írjak listát arról, amiért hajlandó vagyok "sokat" áldozni. 
Álljon itt egy tökéletesen szubjektív és totál random lista, ami nyilván csak csip-csup, de mégis... 

1., Autógumik. Nagyon nem mindegy, mert rengeteget autózunk, fontos, hogy milyen minőségű gumi van a kocsin. Most nekünk épp Pirelli.

2., Autósülés a gyerekeknek. Én a Römerre esküszöm, de a Gergő ülése BeSafe, azt még a Römernél is jobbnak mondják, de nem szeretem, mert... nem tudom. Nem szeretem. Hamarosan le kell cserélni, mert Gergő szerintem nyár végére kinövi ezt a "köztes" ülést, és utána neki is Römert veszünk, amivel már az autósüléses korszak végéig kibírja.

3., Gyerek benti szandál. Abban van a legtöbbet a kölyök, majdhogynem egész nap abban van a lába. Próbáltam Asso, Supi+, Bokor cipő, Pediped, Geox, Primigi és Szamos szandálokat is, de Barnabás lábfejéhez a legjobban a Szamos vált be (már óvodás korról beszélünk), így most Szamos szandikat hord a gyerek. Elnyűhetetlen, hálás kis darabok, olyan 10-11000 Ft-ba kerülnek.

4., A Bioderma fürdetőjét használom, nagyon szeretem, ez szinte az egyetlen, amitől nem viszket a gyerek. Parabénmentes, szappanmentes, illatmentes, mindenmentes, 5000Ft-ba kerül és egy fél évig biztos elég. Olyan ez, mint a Babé koszmó elleni samponja, egyszer kell megvenni 4000Ft-ért, de egy gyereknek simán elég az első 2 évre.

5., Hús. Simán kiadom érte a dupláját, de csak azért, mert harmadannyit eszünk. Amit eszünk, az viszont friss, gyönyörű és a lehető legtisztább forrásból származik.

6., A fényképezőgépem és a hozzá való objektívek. Nagyon szeretem, nagyon sok örömet okoz, nagyon boldog vagyok, hogy megvettem és nagyon sokáig gyűjtöttem rá. Egy Nikon D90-es gépem van, készletben vettem, volt hozzá objektív is.

7., Orvosok. Viccesen (vagy épp szomorúan) hangzik, de a jó orvosra sosem sajnáltam a pénzt. Még akkor is "megköszöntem" az idejét és odaadását, ha épp TB alapon mentem/megyek hozzá.

8., Kókuszolaj, természetes szűrt levek, organikus paradicsompüré. A paradicsom az egyik legjobban szennyezett élelmiszer, érdemes jó minőségűt venni belőle.

9., Külföldi szakácskönyvek. Tuti beszerzési forrásom van, úgyhogy egyáltalán nem mondható rend-kí-vül költségesnek ez a hobbi, de egyszerűen képtelen vagyok ellenállni, főleg, ha a marokkói vagy az orosz szakácsművészetről van szó.

10., Sárfogó szőnyeg. Komolyan:) Ipari sárfogó szőnyeg van az előszobában, és... hát maradjunk annyiban, hogy a 2000Ft-os lábtörlőhöz képest egy vagyonba került. Kellett, nagyon kellett, tényleg nem őrülök így megy, hogy széthordják a mindent az egész házban.

És most ne csak én meséljek, Nektek mi az, amire szívesen áldoztok?

20 megjegyzés:

  1. Autogumi. Szeretek csinosan oltozni, mert magabiztossagot ad, ezert sokat koltok ruhara es cipore. Fitnessberlet. Minosegi etel. Orvosokra en is aldozok. Ezek jutottak elsokent eszembe, tehat valoszinu, ezeket tartom a legfontosabbnak. Meg valami: tanulasra. Most epp szakvizsgazok, nem olcso, utana angolt fogok tanulni. Elotte adotanacsado tanfolyamra koltottem. Szoval a tanulasra folyamatosan aldozok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tanulás? Oszt' minek az???:P Viccet félre, ez az én munkámban is így van: vagy kifizeted és megtanulod (és egy életen át használod a tudást) vagy megcsináltatod valakivel. Minden. Egyes. Alkalommal.

      Törlés
  2. Vitaminokra, táplálék kiegészítőkre, minőségi kozmetikumokra, fehérneműre, egy jó cipőre, csizmára, elektronikai és háztartási eszközökre, kávéra, utazásra, kreatív hobby eszközkre. Orvosokra is sokat áldozok, mert kell, de nem szívesen.

    VálaszTörlés
  3. Fogkrém. Gyerekeknek benti szandi, magamnak jó biopapucs. Autógumi és gyerekülés ( nekünk mindig felsőkategóriás maxi cosi). Minőségi kávé. Télikabát és vízhatlan bakancs. A nagyobbik lányom tánc- és lovasórái és logopédusa-nagyon sznobnak hangzik, pedig nem vagyunk úri népek, de imádja a különóráit ráadásul rengeteget fejlődik, a logopédus pedig...kell, sajnos. Minőségi háztartási gépek és konyhai eszközök: nem kell sok, de ami van, az jól használható és tartós legyen. Bioderma arcvíz. Jóféle magnézium :D .

    Borsócska

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Elnézést, az eltávolított megjegyzés lentebb olvasható. Borsócska, bocs, nem neked akartam válaszul, hanem általában,csak nem figyeltem, hova kattintok. :)

      Törlés
    3. Nálunk fejlesztő torna, zeneovi és foci van, mindegyik az óvodában és mindegyiket imádja.

      Törlés
  4. Cipő,nekem papucs,mert ebben dolgozom,télikabát,starbucks kávé,mert csak ezt tudom meginni(a legkevésbé savas) teák,Bioderma arclemosó(ezzel már sikerült a lányomat is megfertőzni,úgyhogy duplán veszem óriási kiszerelésben akcióban),élelmiszer (egyre jobban hajlok a bio felé,mert ahol élek megfizethető),a háztartási gépeink A+-os itthon.Kint is jó minőséget vettünk mert az áram egy kisebb vagyonba kerül...az ottani áramszolgálatató nem hitte el hogy mennyit fogyasztunk..Általában igaz mindenre,hogy megéri jobb minőséget venni...És figyelni arra,hogy nekem mire van szükségem(pl elég a tablet vagy mindenképpen kell laptop:-))))

    VálaszTörlés
  5. Napszemüveg. Télen-nyáron hordom, vezetni szerintem nem is tudnék nélküle. Naptól és széltől is könnyezik a szemem, napszemüveg nélkül állandóan hunyorgok. A hunyorgás pedig
    1. megfájdítja a fejem,
    2. ráncosít. Ezt higgyétek el nekem.
    Úgyhogy jó napszemüveg (kb 20 db biztos van, autókban, táskákban, zsebekben stb), és abból is leginkább Ray Ban (most éppen 7 db). Van olyan keret, amiből van egy feketém és két barnám, különböző színű lencsékkel. És épp most akadt a kezembe a legelső, amit 13 éve vettem, és ami megalapozta a sírig tartó szerelmet, amit a Ray Ban iránt érzek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Medve esküszik a jó napszemüvegre. Kevés dologra háklis, de arra nagyon.

      Törlés
    2. Ezidáig egy Ray Ban-em van, de zongorázni lehet a különbséget a többihez képest... :D Hiába csábulok el néha másra, valahogy mindig azt hordom, mert egyszerűen nyugtatja a szemem... Pont úgy ahogy lallalla írja, télen-nyáron szinte mindig rajtam van... :) A vezetéshez meg tényleg jobbat ki sem lehet találni... Azt sajnálom, hogy dioptriásban nem lehet rendelni, mert így a Páromnak nem tudom elmagyarázni, hogy mi ez a "másik" szerelem :D De azért neki (és nekem is) a rendes szemüvegkerete Ray Ban... ;) a minőség az minőség :)

      Törlés
  6. Bio/natúr kozmetikai szerek, sampontól a testápolóig, fogkrémtől a gyantáig. Nem viszket, nincs kiütés, nem pirosodik. Az én bőrömnek ég és föld. Napszemüveg nekem is, optikusnál készíttetem. Minőségi kávé, mivel ritkán kávézom az legalább legyen jó! :-) Az élelmiszereket is alaposan megválogatom. És ami talán havonta az egyik legnagyobb kiadás, de amíg megengedhetjük addig így is marad, hogy imádott komondorunk sem a legolcsóbb kutyatápot kapja... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komondorotok van és még nem vagyunk örök barátok???

      :D

      Törlés
  7. Kávé. 80-as vérnyomással ébredek, el lehet képzelni...
    Cipő. Kényelmes+egészséges+szép+tartós=30E
    Könyv, tanulás. Minap számoltuk össze a férjemmel, hogy luxuslakásban is lakhatnánk az erre költött ööö... le se írom, mennyiből...
    Szemüveg. Ó, nem a keret. Bár a keret nélküliség is viszi felfelé az árat, hanem az igazán jó lencse, na annak eszement ára van.
    És a táska. Szabadúszóként sokszor három helyszínen is dolgozom egy nap, nem mindegy az önsúly, a vízhatlanság, a méret, a tagoltság, a kinézet.
    Ja, és a humusz :-D
    Dió

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tök érdekes, de eddig az volt a szempont, hogy SZÉP legyen a táska. Most egyre inkább figyelem, hogy PRAKTIKUS is legyen: széles legyen az alja, kényelmes, nem bevágós a füle és mindennek meg lehessen benne a helye. Bár erre van a táskarendszerező. 1500Ft és egy új dimenziót nyitott :)

      Törlés
  8. Gyerekules, biciklik, lovaglas, jo cipo, csaladi programok, jo minosegi husok, zoldsegek, jatekok (Legoforever), KONYVEK, fejemnek szakmai konyvek, rajz cuccok nekem es a gyerekeknek is. Az elet sokba kerul.
    Viszont pl orvosra csak a szuleseknel koltottem, akkor viszont jo sokat, de a ferjem legnagyobb kiadasai orvosokra megy el es szakmai konyvekre.

    VálaszTörlés
  9. Molnár Magdolna2015. április 1. 12:16

    Munkámból adódóan a fejem a referenciám a kezem pedig a munkaeszközöm: így fodrász, hajápolásban, arcápolásban, kéz-körömápolásban "nem nézem az árat, jó legyen". Orvos. Állatorvos és alapból a kutyának minden: én nem eszek olyan jókat mint ő: angus marha, bárány, tőke-lepény hal, lazac, eddig számomra ismeretlen gyógynövények ��, Nasa által kifejlesztett kutyajáték (mert minden mást megzabál)!

    VálaszTörlés
  10. Elolvastam ezt a posztot, és az jutott eszembe, hogy kellemetlen-nem kellemetlen, de én nagyon ár és drágaság érzékeny vagyok.

    Amikor valamilyen új holmira van szükségem, akkor mindig megadok egy lélektani határt: ennyi és nem tovább. (Horror volt a télikabi vásárlás is, bár nem csak anyagi okokból)
    Emlékszem mennyit szenvedtem, mire meg tudtam venni a fényképezőgépemet (Nikon D5100, Lenke a neve és ő az én szerelmem!), de milyen jó érzés volt a magaménak tudni.

    Törekszem arra, hogy mindenből megtalálja a legjobbat magamnak és a testemnek is. Szeretek a Kallos termékekkel példálózni, mert csodát műveltek a hajammal, és az áruk is baráti. Álmaim fodrászát pedig a BioHairben találtam meg :D
    Régen sokat költöttem könyvekre - aztán kapta megy e-book olvasót :]

    Ahol nem nézem az árat: zöldség, gyümölcs, cukrászda (sajnálom, imádom az édességet), viszont ruhánál, cipőnél csak azt nézem, hogy kényelmes-e.

    VálaszTörlés