2015. április 15., szerda

Oil pulling - olajrágás - olajhúzás

Az egyik legbizarrabb dolog, amivel életemben találkoztam és mégis, mára a rabja lettem.

A történet lecsupaszítva annyi, hogy minden reggel fogok egy kanálnyi kókuszzsírt, beveszem a számba és elkezdem zubogtatni, mintha szájvízzel öblögetnék, kínosan ügyelve arra, hogy ne nyeljek le belőle egyetlen cseppet sem.

Miért? 

Mert az olaj csapdába ejti a bacikat, tökéletesen feloldja őket, és miután 20 percig zubogtattam, egyszerűen kiköpöm a "fáradt olajat" a vécébe, úgyhogy huss a baciknak.

Mert nagyon a nagyon durva antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatás mellett csillogóak és látványosan fehérebbek lesznek a fogaim.

Feloldja a lepedéket a nyelvről, gyógyítja az ínyt, csodálatosan helyrehozza a szájflórát és annyira tiszta lesz az olajtól a fogam, hogy egész nap csak csettintgetek a nyelvemmel.

Több ezer éves ayurvédikus módszer, nekem nagyon bevált, azt hiszem mindkét gyereknek megtanítom majd. 

Húsz perc oil pulling, utána fluoridmentes zeolitos fogporral fogmosás... és ismét az út egy olyan szakaszán vagyok, ahova sosem indultam, nem is tudom hogy kerültem oda, kiezacsaj-akiolajjalaszájábanközlekedik???

Viccet félre, póbáld ki.

Én nagyon meglepődtem.

Most azzal kísérletezem majd, hogy egy csepp teafa/zsálya/oregano/narancs/borsmenta dob-e a cuccon (üdébb, frissebb, élvezetesebb az egész szarakodás), vagy hagyjam, örüljek, hogy a kókuszolajnak szinte semmilyen íze nincs és ne variáljak.

Majd beszámolok.


21 megjegyzés:

  1. Kipróbáltam én is a kókuszolajat,és jajj tényleg nagyon jó.Semmi szag nincs sütéskor,és a hús krumpli is isteni lett !Azért ez az olajos öblögetés tényleg elég bizarr:-)))De mindent az egészségért:-)

    VálaszTörlés
  2. Durván fehérek és csillogóak lesznek a fogak.

    VálaszTörlés
  3. Mondd, hogy a kanál alatt mokkáskanalat értesz :D

    VálaszTörlés
  4. Hát nem, sajnos nem. Csapott evőkanál. de iszonyú jó, tényleg.

    VálaszTörlés
  5. Hogy bírod ki, hogy nem nyeled le/fulladsz meg/stb. a 20 perc zubogtatás alatt? Nekem még a szájvizes balhé is csak pár másodpercig működik, mert hamar rámjön a "ki kell köpnöm" inger.

    VálaszTörlés
  6. Muszáj a 20 perc vagy lehet rövidebb ideig is? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 10 perc volt eddig a minimum, de úgy is látványos volt. Medve simán bírta 20 percig. Fafejű, kemény, makacs ember.

      Törlés
  7. Juj, erről már olvastam sok helyen, főleg külföldi blogokon, és nagyon örülök, hogy írtál róla, mert tőled valahogy meggyőzőbb. Elég bizarr dolog, de én elhiszem, hogy használ. Lassan itt az ideje, hogy tegyek egy próbát, úgy érzem!

    VálaszTörlés
  8. Ma reggel 10 perc volt. Lassan a fogam fog világítani a sötétben :D

    Na jó, nem. De tény, hogy a kemó durván elszínezte, brutál sárgás lett és persze volt némi ínygyulladás is. Tök illegálisan beszereztem 8%-os hidrogén peroxidot, azzal ecseteltem, mart, mint a rohadás, de a fehér fog az fehér fog, na.
    És akkor rátaláltam erre a rendkívül gyengéd, nagyon sok extra pozitív hatással bíró módszerre. Mit is mondhatnék, a rajongója lettem.

    VálaszTörlés
  9. Ági, még az jutott eszembe, hogy ezt vajon reggel kell csinálni, vagy lehet más napszakban is? Mások is a reggelt írják, de nem tudom, hogy ez csak szokás a részükről (és részedről), vagy így "kell" a megfelelő hatás érdekében?

    VálaszTörlés
  10. Én reggel-este csinálom, fogmosás előtt. Mindkettő értelmes választás, reggel az éjjel felgyülemlett bacit szedi ki, este meg a napközbenit.

    Ráadásul a zubogtatástól tűnik a toka, szóval win-win ;)

    VálaszTörlés
  11. Tokafogyasztó is??? Ezzel kellett volna kezdened ;-)

    VálaszTörlés
  12. Én azt hittem, a 20 perc csak elírás, és 20 másodpercre godoltál...

    VálaszTörlés
  13. Jelentem, megcsináltam! A 20 perc miatt kihívás volt, a nyakam -ha így folytatom- kockás izmos lesz :)
    Az eredmény már most elképesztő! A fogam és a lehelletem sokkal tisztább, frissebb, olyan "szellősebb" lett. Pedig ugyanazt az elektromos fogkefét és fogkrémet használom, mint eddig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper! Én is most fejeztem be az esti 20 percet. Csillog-villog a fogam:)

      Törlés
  14. Sziasztok, csak a képen látható termék használható e célra?

    VálaszTörlés
  15. Dehogy! Bármilyen kókuszolaj /kókuszzsír jó. Van, aki étolajjal, olívaolajjal csinálja, de nekem egyszerűen nem menne, valószínűleg széthánynám magam. Ennek semleges íze van teljesen.

    VálaszTörlés
  16. Értem. Köszönöm válaszod. Kipróbálom én is hátha nálam is beválik. :)

    VálaszTörlés
  17. Megcsináltam tegnap este! :o)) Igaz, "csak" 10 percig sikerült, de büszke voltam magamra. ...és tényleg azt hittem, hogy izomláz lesz az arcomban :o)) Igyekszem folytatni rendszeresen.

    VálaszTörlés