2015. április 1., szerda

Tálcán kínálja magát a következő kérdés: mi az, amire nem költök?

Ez is egy random lista, semmi következetesség nincs benne. Nem költök rá, mert nekem nem fontos, nem azért, mert "szerintem mindenki hülye, akinek ez szívügye" és "dögöljön meg, akinek ez fontos", hanem azért, mert nekem nem az.


  • Új autó. Csak használtat, nem is lenne pénz másra. Na jó, a kezdőrészletre lenne, de nem szeretnék autóhitelt felvállalni.
  • Külföldi utak. Valószínűleg amiatt, hogy mi a Balcsit szeretjük, továbbá (és ez fontosabb) egyelőre minden pénzünket felemészti a ház. Azt, amiből négyen elmennénk egy hétre, inkább az erkélyajtó kicserélésére fordítjuk.
  • Étterem, beülünk egy italra, kipróbáljuk az új helyet. Erre csak azért nem, mert nincs olyan étterem, ahol ezzel a szigorú diétával ehetnénk, szóval ez inkább kényszer, nem pedig a szándék hiánya.
  • Számítógépes játékok, videojátékok, játékkonzol. Látod, még a szuper rövidítéseiket sem tudom, a hivatalos megnevezésük jut csak eszembe, szóval olyan vagyok, mint anyu, aki a mai napig CIKARETTÁZIK-nak mondja, ha valaki rágyújt. Nem azért, mert nem tudja, hanem azért, mert nem jön a szájára.
  • Autóhifi, dolbiszörráund. Sokáig GPS-ünk se volt.
  • Nyelvtanulás. Beszélek 3 nyelven, szóval ennek most nem érzem égető hiányát. Még majd szeretnék franciául megtanulni, de ahhoz, hogy legyen hozzá agyam, átaludt éjszakák és békés nappalok kellenek.
  • Takarítónő. Az arra szánt pénzt elvitte a bölcsi. 
  • Jelenleg a töredékét költöm könyvre, mint amit korábban költöttem. Ezért szuper kiadónak dolgozni:)
-----------------------

Amire nagyon-nagyon vágyom, és érdemes érte sokat dolgozni:

  • Szeretnék egyszer majd két hetet eltölteni Marokkóban.
  • Jó lenne majd lecserélni a konyhához tartozó nappaliban az ülőgarnitúrát.
  • Szuper lenne, ha a másik, kert felé eső nappalinak a falát kivehetnénk, és egy nagy üvegajtót betéve szemből lehetne kilépni a teraszra. Ha már nagyot álmodunk, akkor a hálószoba falát is kiütném, és egy télikerttel kötném össze. Majd rajzolom meg fotózom, mert így tök érthetetlen.
  • Egyszer szeretnék majd a terasz alá egy nyári konyhát. Bontott téglából, kemencével, faszenes grillel, ahogy azt kell. 
  • Egy távirányítós kapu sem lenne rossz. Nyilván ki lehet bírni, hogy az ember ki-be kell, hogy szálljon, amikor beáll az udvarba, de hát... na! Na! Azé' megnyomni a gombot - legurulni - megnyomni a gombot és nem pedig a kapuval vacakolni mégiscsak más lenne :)
  • Szeretnék egy szép íróasztalt. A szekreteremet imádom, de sajnos annak lehajtható, lánccal rögzített az írólapja, így nem lehet rátehénkedni festés, papírozás, vágás, stencilezés közben.
Hirtelen nem jut eszembe más :)

Egyébként az egész gondolatindító kérdést szeretném megköszönni a névtelen kommentelőnek. Bár ez nem egy kereskedelmi blog, mégis elmondhatom, hogy megduplázódott a napi nézettség, ráadásul jó most így végiggondolni ezeket a pénzügyi szokásaimat.
Így.

5 megjegyzés:

  1. Nem koltok feleslegesen nasikra, uditokre. Utazasokra sem, inkabb felretesszuk szukosebb idokre. Etteremre sajnalom a penzt, szeretek fozni. Persze meg tudnam szokni.:) Szamitogepes kutyukre sem. Nem dohanyzom. Sajnos tobb mindente koltok, mint amire nem. :(

    VálaszTörlés
  2. Nem koltok feleslegesen nasikra, uditokre. Utazasokra sem, inkabb felretesszuk szukosebb idokre. Etteremre sajnalom a penzt, szeretek fozni. Persze meg tudnam szokni.:) Szamitogepes kutyukre sem. Nem dohanyzom. Sajnos tobb mindente koltok, mint amire nem. :(

    VálaszTörlés
  3. Van nálam egy értékhatár, aminél többet nem vagyok hajlandó költeni egy ruhára/cipőre, mert úgy gondolom, hogy ennyit tényleg nem ér meg. Pl. soha nem vennek meg 100+ ezerért egy bátyám szerint Lakatos Vilmos táskát (megjegyzem neki 2 is van), plusz nem vennék olyan felső kategóriás ruha márkát, aminek a legkissebb darabja is 50e-től kezdődik (Gant). Azért van egy titkos vágyam, hogy egyszer lesz egy ruhám az Art'z Modell-ből, de szerencsére ott már 30e-ért lehet kapni ruhát. :-) Nekem sokáig a napszemüveg is mumus volt, és 10e ft-nál többet nem voltam hajlandó költeni rá, ez azóta megváltozott, szintén férj általi nyomásra, úgyhogy most már nekem is igazi minőségi napszemcsit veszünk. Vicces volt, amikor álltunk a pénztárnál, mert majdnem sírtam, hogy én nem akarok ennyi pénz kifizetni egy sz..os napszemüvegért, ami 2 évig használható csak, és mi van ha elvesztem, ráülök, ellopják, stb. Utána egész délután puffogtam, hogy nem hiszem el, hogy megvettem, és úristen milyen drága volt. De ez volt az egyetlen ami jól állt, és nagyon szeretem. Ó az előző bejegyzésből kimaradt, hogy sajnos sokat költünk minőségi borokra is, de ezt neked nem kell bemutatnom. :-)

    VálaszTörlés
  4. Nem költök könyvekre, Kindle van, megkapom letöltve. Számítógépes játékra, kütyükre nem költünk, de jó asztali gépre és net kapcsolatra igen. Spéci programokat használunk férjjel mindketten, kell a lóerő :-) (laptopban sajna nem is fér el).
    Alkoholra csak ha másnak adjuk. Nem vagyunk nagy fogyasztók, kapunk úgyis, illetve van nagyon jó házi a családban borból (bio szőlőből és meggyből) és pálinkából is (bio barack, dobzó/ringló, törköly és körte.)
    Kertbe, lakásba sem veszek több ezres virágokat, növényeket. Viszont rendszeresen veszek akciós, nagyon olcsó "ments meg" virágokat a kertészetekben. Meghálálják. :-)
    Amire viszont többet költenék, ha csak úgy lehetne az az utazás, de egyelőre nálunk is máshol a helye annak a pénznek.

    VálaszTörlés
  5. Nem koltok alomutazasokra, nem is szeretek kulfoldre menni, egyszeruen nem vonz.
    Gyogyszerekre magamnak (a csalad tobbi tagjanak azert igen), sminkre, vegyszerekre (okoforever), egyszer hasznalatos dolgokra, muanyag etelhordokra (utalom oket!).
    Egyebkent nekem is van egy lelektani hatar, h kb miert mennyit adnek ki, ritkan lepem at ezt a bizonyos vonalat.

    VálaszTörlés