2015. május 13., szerda

Annyira randa az idő, hogy inkább

itt teszek-veszek.

Gergőke holnap már nem megy bölcsibe, itthon marad egy kicsit, megint folyik az orra, úgyhogy ma kell eltennem-megoldanom-elkészítenem, amit még el szeretnék, holnaptól semmi nem megy majd :D

Valami hetedik érzék lehetett, mert becsepegtettem tegnap a kutyákat advantix-szal, úgyhogy mára már megkötött rajtuk a szer, holnap biztonsággal Gergőzhetnek, de nagyon keresem a hatásos kullancs elleni szert a természetes megoldások között. Ez hatásos ugyan, de hát... khmm. Egyrészt drága (jó-jó, mihez képest? de 8000Ft négyhetente azért izmos, na.), másrészt valami olyat szeretnék, aminél nem kell 2 napig vigyázni, hogy jaj, csak hozzá ne érjek, mert akkor baj lesz.Egy csomó bio és tök jól használható cuccra bukkantam az Auchanban, azokat már ígértem Dettinek (helló, Detti, igen, megérkeznek hozzám a mailek), hogy lefotózom. Volt olyan is, amit sosem vennék újra, nyilván azt is mutatom majd.

Meglepően sokan kérdezték, hogy a gyerekek mosnak-e fogat rendes fogkrémmel is. Igen, mosnak. Gergő természetesen még nem tud oil pullingozni (ej, de szép ez így leírva:)), Barnus pedig mindig megmossa a fogát utána, de lecseréltük a fogkrémét. Eddig ez tetszik neki a legjobban:


Mi fogporral mosunk fogat, szuper, nagyon szeretjük, és mostanság gyűjtöm majd össze és dobom ki azokat a fog- és szájápoló szereket, amiket már tuti nem fogunk elhasználni.

Szóval ilyen anyás dolgaim lesznek ma a munka mellett. Elindítok 3 kampányt. Összerakok egy sajtóanyagot és megírok egy két hónapos tervet. Berakok egy adag legót a mosogatógépbe. Ellenőrzöm, hogy van-e mindenkinek zoknija holnapra. Kibányászom a szobákből  félig megevett almákat és kipucolom a zöld fürdőszobát. Összeírom a bevásárlólistát és felporszívózok.

Délután konferenciahívás, utána le kell adni erről egy összefoglalót, aztán almatortát sütök és ketchup is készül majd az esti sült krumplihoz.

Aztán megjönnek a gyerekek, úgyhogy onnantól fél gőzzel vagyok csak a gép előtt. Onnantól békebíró vagyok, meg puzzle összerakó. Ennyi.

Ja, nem. Még meg kell érdeklődnöm, hogy pirított karalábés tésztát szeretnének holnapra vagy szimplán karalábéfőzeléket.2 megjegyzés:

  1. Szia, én Bravecto tablettát adtam a kutyusomnak, 1 rágótabletta 12 hétig véd bolha és kullancs ellen (szúnyog ellen sajnos nem, úgyhogy kiegészítettük Milbemax-szal, ez szintén rágótabletta, havi 1x kell adni áprilistől októberig). Ez sem olcsó, de egyszerű, nem büdös a kutya és nem kell attól félni, hogy lemossa a víz vagy lenyalogatja róla valaki :)

    VálaszTörlés
  2. helló, épp ma javasolta valaki nekem, és akartam írni a tablettát, de látom, megelőztek. a Bravectónak háromhavi adagja 6000 forint körül van.

    VálaszTörlés