2015. május 27., szerda

Bőven a komfortzónámon túl - kávés beöntés (én szóltam!)

Szögezzük le az elején, ahhoz azért komoly indok kell, hogy egy kétgyerekes családanya egy szép tavaszi napon úgy döntsön


  • sej, de szép nap van ma
  • beindítok egy mosást és felporszívózok
  • juj, időben le kell adnom még két anyagot
  • hazafelé kellene felvágott az Aldiból
  • és holnapra ki kell nézni, hogy a manikűrös milyen géllakkot tegyen a körmömre
  • ja, és ma kávét folyatok a végbelembe.
Nos, ilyen indok hat kör kemoterápia.

Kezdjük az elején: hogy jutottam el ide? Egyszerű: amikor kerestem az utam kifelé jövet a mellrákból, többek között a Gerson terápiát is áttanulmányoztam, aminek egyik szerves része a kávé beöntés. Jómagam ugyan nem követem a Gerson protokollt, a kávés beöntés érdekelt, hogy na.azt.ugyan.miért. (és ki az az idióta?)


A kávés beöntés lényege, hogy a koffein és a palmitátok (a kávéban található kémiai összetevők) szinergikusan stimulálják és tisztítják a májat és a vért.

Anélkül, hogy az emésztőrendszerbe jutna, a kávét az ereken keresztül beszívja a bélfal és közvetlenül a májba kerül. A koffein hatására a máj és az epecsatornák kitágulnak, elengedik a toxikus epetartalmat. A beöntött folyadék belső izommozgást indít el, és ezzel együtt a "szemét" eltávozik a szervezetből.
A kávé palmitátja stimulálja és megnöveli a májban a glutathione-S-transferase (GST) enzim termelődését, amelyeltávolítja a vérkeringésből a szabadgyököket és rákos sejteket, s elősegíti a máj méregtelenítését.

A beöntés hatására a májban lecsökken a "szemét" mennyisége, ennek eredményeként ismét lehetővé válik, hogy még több mérget tudjon kiválasztani. (forrás: napidoktor.hu, de lényegében ugyanez van minden külföldi szakoldalon, orvoskonferenciás oldalon is)
Én pedig vettem egy beöntő készletet (gyógyszertár), mivel rohadt lusta vagyok, betettem a nagy fürdőszobába egy ultra vastag szivacsot (ne törje a kis testemet a föld) és organikus kávéból főztem egy nagy adagot a megadott arányok szerint.

És befolyt.

Maga az egész folyamat közel sem volt olyan undorító és mindenféle, mint ahogy elképzeltem.

---

Felvállalva, hogy sok emberrel most találkozom utoljára elmondom, hogy... egy csoda. Azonnal méregtelenít, tehát viszi a másnaposságot, a megfázást, a vírusokat, a bacikat. 
A gyulladást is. Van két cisztám a petefészkeimben, arra kért az orvos ca125 tumormarkert, ami mutat egy csomó mást is, többek között májfunkciót, és 

7,9. 

Soha nem volt 11 alatt, és mivel 35-ig jó, már a 11 is ufó értéknek számít a Kékgolyóban. A stabil 11-13 az a diétának köszönhető, 13 volt április végén, én pedig a kávézás eme sajátos formáját egy hónapja csinálom.
Ennyit esett 4 hét alatt.

Olvassatok utána: pcos esetében, cisztásodás, gyakori kismedencei gyulladás, egyéb nőgyógyászati problémák, bélproblémák, allergia, szénanátha, akné (érthető, az is méregtelenítéssel függ össze) esetén is használható.

Igen, az, hogy erről írok, fényévekkel a komfortzónámon túl van.

Mégis fontosnak tartottam, hogy megírjam, mert rengeteg embernek segíthet. Kérdezzetek bátran, de a fújjogást hagyjuk, az senkinek nem segít.

(Kommenteknél: köszönöm, hogy kedves vagy, és tiszteletben tartod, hogy érző emberi lény vagyok, és nem kezdesz el pocskondiázni.)


12 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, ebben nem foglak követni, de mérhetetlenül tisztellek, amiért megírtad ezt a posztot.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. És persze soha ne mondd, hogy soha.

    VálaszTörlés
  3. Van az a mondás, hogy szerelemben és háborúban mindent szabad... Ez pont a másodikra igaz... Harcolsz az egészségedért! Szerintem minden követőd megért, támogat és veled van... Ha máshogy nem lelkileg... :) És ahogy írtál róla... Esküszöm szinte kedvet kaptam :D

    VálaszTörlés
  4. Részemről maximális az egyetértés ... én még nem léptem ki a konfortzónámból ezért még nem írtam róla :D de egyszer megvolt és utána jó volt, de mégis olyan rossz élményként maradt meg bennem,hogy nem visz rá a lélek mégegyszer, ....habár kicsit meghoztad a kedvem de ez még kevés :)

    VálaszTörlés
  5. Szia Ági! És milyen gyakran csináltad ez alatt a 4 hét alatt? Utána mennyi ideig "nem szabad elhagyni a lakást"? Mennyire "pörget fel" a koffein? (gondolkodom, hogy tudnám beiktatni a fél 8kor elmegyek dolgozni- 7re érek haza programba)
    Köszönöm, Gabi

    VálaszTörlés
  6. Én egyszerűen csak mérhetetlenül tisztellek. Detti

    VálaszTörlés
  7. En is olvastam a Gerson terapiarol,nekem nagyon szimpatikus volt. Furcsa, de egyaltalan nem talaltam sokkolonak a postot, a beonzes egy csodalatos modja a meregtelenitesnek, azt hiszem, a jogik is ajanljak. Szuper, hogy leirtad, ki fogom probalni <3

    VálaszTörlés
  8. Nekem sem tűnt furcsának egyáltalán :o) A szülés előtti beöntés sem kottyant meg... Szerintem aki Téged eddig olvasott, egy ilyen infó után nem fog "lelécelni". Még az is lehet, mint a kókuszolajos öblögetős program után lesz egy kávés beöntős közös program ;o)

    VálaszTörlés
  9. szedsz valamilyen gyógyszert (kálium niacin) a beöntés mellé? elmondtad az orvosodnak hogy beöntést csinálsz?Írnál róla részletesebben? hányszor adsz egy nap magadnak? Van valamilyen változás? (csökkent a tumor stb.) Gréti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elmondtam, felhúzta a szemöldökét. Kérdezte, hogy miért, elmondtam. Elmondtam azt is, hogy első héten napi 1, aztán heti 3, aztán heti 2, aztán heti 1. Nekem így volt a tisztítókúra, de nagyon fontos hangsúlyozni, hogy én akkor már csak tisztításra használtam és daganatmentes voltam, nem álltam kemoterápia alatt.
      Egy legyengült, kemoterápiás szervezet nem tudom, hogy bírná-e, én kemó alatt nem csináltam. A célom a lerakódások megszüntetése, a májam méregtelenítése volt.

      Törlés
  10. Kedves Ági!

    Melanoma malignummal (Clarck IV.) diagnosztizáltak tavaly nyáron, a mütétek óta immunterépiában részesülök (Interferon), mely az áttétképződés esélyét csökkenti. A gyógyszer hatására folyamatosan romlottak a májenzim értékeim (mindkettő 4 és 40 között jó):

    szeptember: GOT 19 GPT 25
    október: GOT 34 GPT 75
    november: GOT 49 GPT 107
    december: GOT 69 GPT 152
    január: GOT 198 GPT 445

    Utóbbi láttán egy perces néma csönd, majd májultrahang sürgősséggel (hátha áttét).
    A negatív eredmény után az orvosom kilátásba helyezte a kezelésem leállítását 'úgy látszik nem bírja' és 'ezek az értékek már indokolnák, hogy rosszul legyen' megjegyzések kíséretében. A döntést egy utolsó, februári májenzim kontrolltól tette függővé.
    Végigcsináltam három hetet a mintádra (húgom mutatta a blogod), az eredmény pedig:

    február: GOT 37 GPT 93

    Az orvosom reakciója az értetlenkedés, majd amikor felfedtem a kis titkomat: 'attól nem lehet!'... pedig más nem változott az életemben (a gyógyszert ugyanúgy lőttem, alkoholt hónapok óta nem iszom, kivétel a Szilveszter volt). A kezelésem mindenesetre folytatódhat.

    Köszönöm, hogy megírtad a fenti bejegyzést!

    D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De itt a pont ha a laborértékek ezt mutatták akkor hatékony a módszer.

      Törlés