2015. június 17., szerda

Insta-bővebben

(vigyázz! sok kép jön!)


Fagyi. Ilyenkor nyáron ipari mennyiségben, almasziruppal édesítve egy kis kókusztejszín és úgy egy kiló eper. Vagy málna. Vagy ribizli.


Barnusnak névnapja volt, én pedig munkából mentem hazafelé (állati volt, Gergő benn ült velem a Kiadóban:( ). Azt hittük, már túl vannak a köszöntésen, de nem, úgyhogy nagy sürgés-forgással kisasztal, csíkos terítő, kisvirág (!), gyerekek felsorakoztatva, gyerekem megköszöntve. Annyira összefacsarodott a szívem ennyi kedvességtől, pedig pont kettévágtuk a napjukat. Gergőt is odahívta Barnabás, együtt ültek, hallgatták a köszöntést, Barnus meg annyira zavarban volt, hogy csak ölelgette Gergőt, rá sem nézett a gyerekekre.


A Szamos cukrászdában van olyan fagyi, amit RITKÁN, de ehetünk. Elkértem konkrétan az allergén listát, és 3 -vagy 4? nem is emlékszem pontosan- fajta fagyit ehetünk. Nem tökéletes, mert a cukor azért benne van, de havonta 2x 2 gombóc belefér. Barnus olyan boldog volt, hogy nem győzött hízelegni a fagyis lánynak: Te gyönyörű csillag, Te! te fagyifőző szuperkirálylány!!


Csoportkép, jobb oldalon rózsaszínben a kislány, akibe NEM szerelmes, és ezt 3x mondja el naponta, random helyzetekben. Szóval NEM szerelmes. NEM.


Tonhalsteak krémes zöldséggel. Ezzel ünnepeltük Medve új munkáját:) Isteni volt egyébként, de nagyon drága, szóval mondtam a kölyköknek, hogy rá ne szokjanak...:P


Saját ribizli. Van fekete, fehér és piros is, nagyon szeretem, mindig a piros zománcos kisvajling jut eszembe róla a nagyiéknál. Abba szedtük, a nyárikonyhában mostuk és foggal húztuk le mindig az egész fürtről a szemeket. Máshogy nem is jó :)


Ez a tö-ké-le-tes életem bizonyítéka. Ez a kép mindösszesen annyit mutat, hogy ha elég kitartóan, nagy hájpot leverve, extázissal csillogó szemmel kipakolom a terasz asztalra a kreatív szarokat, akkor hajlandóak odaülni és 5-10 percet elmolyolni.


Johanna egyik méltatlanul elhanyagolt testvére. Összesen 9 ilyen óriási fenyőfánk van, és egyedül Johannának van neve meg a két meggyfának (amiről még ekkor azt hittük, hogy cseresznye), de neki például nincs neve. Javaslatok?


Pizza torony. Nagyon sokan mondják, hogy nem jó, mert nyeklik-nyuklik, nem sül át, nem elég magas  hely, cserélgetni kell, stb., de nekünk semmi bajunk nem volt vele. Most az olasz hetek kínálatában volt a Lidlben (ez úgy hangzott, mintha a Cavalli a/i 2015/16-ról beszélnék, muhaha), és azt hiszem 3000 Ft volt. Zenker, szóval elég jó, 220 fokot simán bírt és ropogós, hajszálvékony, nápolyi jellegű lett a tészta (én azt szeretem). Volt tejszínes paradicsomos, ruccolás, halas, sima bazsalikomos. Imádtuk, mostantól péntekenként pizza estet tartunk :) Valszeg menni fog, mert olyannyira nincs valós életünk, hogy bizton állíthatom, hogy minden pénteken ráérünk majd baszkolódni a pizza toronnyal. :D

2 megjegyzés:

  1. Baszkolódni:D Tudom reménytelen vagyok,hogy ez ragadott meg:-))) Jót nevettem.De a mai nap után...most elkészítem magamnak Piffeny epres koktélját és kiülök a teraszra(hukk)
    Azért a képek is jók na:D

    VálaszTörlés
  2. Banánt, natur kakaóport ehettek? Én abból szoktam fagyit. Lefagyasztom a banánt, aztán egy kis kókuszolajjal és kakaóval mehet a turmixba. No cukor, no tej. Gondolom, karobbal is jó, de még nem próbáltam.

    VálaszTörlés