2015. július 8., szerda

Vegyes vágott ;)


Elképesztő mennyiségű póló-nyaklánc tutorial van a Pinteresten. A legtöbbje színben és formában nálam az "indokolatlan" kategóriába esik, de ha a túlzást lenyesem, akkor a tökéletes kiegészítő a farmer-papucs-trikó nyári mesterhármashoz. Karkötőként meg pláne.
Onnan jutott újra az eszembe, hogy tegnap a Kobuciban voltunk egy hirtelen felindulásból elkövetett felnőtt, csak-mi-ketten este keretében, és egy lány nyakában egy csodás türkiz színű ilyesmi ékszert láttam. Tök egyszerű volt, de nagyon feldobta az egész összhatást.
Egyébként Créme de la pop koncert volt, és nem, nem tudatlanságból hagyom figyelmen kívül, hogy az "e" betűn másmerre dől az ékezet, hanem lustaságból. Olasz szakos bölcsészként frankón vágom az accento grave és az accento acuto közti különbséget - valszeg ez a francia nyelvben is elég fontos.
A koncert remek volt, zeneileg szuper, szórakoztató, profi, aztán színpadra lépett Csobot Adél.


Nem voltak sokan, úgyhogy ültünk, ölelgettük egymást és csak örültünk, hogy vagyunk egymásnak, hogy összetartozunk és persze annak is, hogy micsoda béke van...
... amíg össze nem vesztünk hazafelé a kocsiban azon, hogy
1., ki éhesebb
2., mit együnk.
Házasság ez, na.

Ma egész álló nap takarítottam és pakoltam a visszük-a-Balcsira pakkot. Nagyon vicces, hogy egy egészen új otthont rendezünk be ott, és mindaz, amit eddig vinni kellett, abból most egy kell oda is.
Ilyen csomagok például a

  • törölköző, konyharuha, ágynemű, terítő
  • sampon, tusfürdő, dezodor
  • gyógyszerek, sebtapasz, inhalátor
  • papucs, úszógumi, homokozólapátok (ha egy van, háború van)
Aztán van, ami feleződik/harmadolódik, azaz egy része (ami itthon kihasználatlan), az megy oda
  • zsírkréta, színes ceruza, filctoll
  • legó, fa vonatsín, playmobil
... és így tovább.

Barnabás ezeket a könyveket kapta a névnapjára (jó rég volt, de mivel mindenkitől kap ajándékot, tök fölösleges egyszerre odaadni neki), ott várják majd az ágyon, és remélem, örökké tartó kölcsönös szerelembe esik a Balatonnal ugyanúgy, mint mi. Van ragyogóbb, kékebb, sósabb, hangosabb, homokos, pálmafás... de olyan selymes, olyan gyógyító és olyan kedves, mint a Balaton, nincs mégegy.Remélem tetszik majd nekik. Gergőt mondjuk még tökéletesen hidegen hagyja majd, ez tuti. Most például, hogy tombol a vihar, Anyu mondta, hogy ő törölgette a szoba közepéről a vizet, Barnabás védte a várat/a Gergőt/ a mindenbármit, Gergőt pedig egyedül az érdekelte, hogy van-e kaja. De az nagyon.

Mi pedig összenevettünk Ádámmal. Ó, igen. Ez annyira de annyira Gergő. Többször írtam, de így két évesen is nagyon igaz rá: mintha saját napocskája lenne, ami mosolyog rá. 
Tűzrőlpattant, eleven, szőke, kékszemű. Ha szín lenne, ragyogó, meleg, aranyfényű sárga lenne...:) Kivéve amikor fehér. Valahogy így:Jaj, és hogy miért vegyes vágott? Mert vegyes vágott savanyúságot és kovászos uborkát készítek holnap. Előbbit ecet nélkül, utóbbit tejsavas erjedés nélkül. A gluténmentes krumplis, gm kenyér, stb. nekünk nem jó, a mi diétánk a tejsavas erjedést sem engedi.
Hozzam a receptet?

1 megjegyzés: