2015. május 12., kedd

Kókusztej

Alpro kóstoltatás az Auchanban.

- ... kóksztej és mandulatej, kóstolja meg a kisfiú, tessék.
- Csak a kókusz érdekelne, mandulát nem lehet nekünk. Mi van a kókusztejben?
- Csak a színtiszta kókusz, meg kristálytiszta víz, még cukor sincs.

Barnesz belekortyol.

- Ne haragudjon, csak a rutin, elkérhetem a dobozt?
- Persze, tessék.

Már nem is tudom, hogy guar gumi vagy xantán gumi volt, talán még karragén is, de kurva messze volt attól, hogy okés legyen.

Várj, mutatom:


Karragén, guar gumi, xanthán gumi. Tök jó, mert 5,3% kókuszt is tartalmaz, no meg bizonytalan eredetű ízesítőket, ami egész egyszerűen csak flavouringsként van feltüntetve.

Mindezt azt hiszem több, mint 700 Ft-ért /liter.

- Barnabás, köpd vissza a pohárba! 
- Miért?
- Mert - és itt már a csajhoz fordultam - mert nem az van benne, amit a néni mondott. Mert ha nem megelőzésből diétáznál, hanem komoly bajod lenne, lehet, hogy fél óra múlva véreset kakilnál, de minimum hánynál.

... és itt jön a csajtól a parádés válasz:

- Jó, hát sajnálom, aki érzékeny ennyire, vagy BETEG, az nem szokott kóstolni az áruház sorain. (Próbáltam helyesen visszaadni a szóhasználatot, szórendet, szövegformálást. Így. )

Én pedig nagyon megmondtam volna, hogy te szerencsétlen, ez nem vicc, ez nem hiszti, tekintsünk el attól, hogy ki mire allergiás, ha én egy kurva lazúrfestéket kérek, akkor ne csillámfilctollat adj, és ilyen pl. Ausztriában elképzelhetetlen, mert ott már komolyan veszik, és döbbenet, hogy én érzem egy hisztérikának magam, mert tudni akarom, mit veszek/eszek, és...

De nem tettem.

Valószínűleg gyáva vagyok vagy unott, de az is lehet, hogy szimplán csak hisztérikus, vagy ez itt Magyarországon elfogadható, és még a vásárlónak kell úgy éreznie, hogy kellemetlenkedik, ha kérdez.

Na mindegy.

Egyébként nagyon résen kell lenni.

Ez pl. jó:


És hogy mire/mibe? Thai csirkemellhez. Jéghidegen fagyasztott eperrel turmixolva epres-kókuszos fagyihoz. Kókuszpudingot főzni. Meginni. Koktélba. 

Nagyon finom:)

6 megjegyzés:

  1. Intersparba néztük - már nem tudom milyen márkájú - kókusz- és mandulatejet. Hasonló összetételekkel, mint amit írtál... Nagyon durva!!! Viszont állítólag a Joya márkájú kókuszos-rizses tejbe semmi nincs csak 97% rizsital meg kókuszpor meg só...

    VálaszTörlés
  2. Szégyen, hogy ilyen elő tud fordulni...
    De azt hiszem ott én se mertem volna jelenetet csinálni, de az biztos, hogy írnék a helyedben a forgalmazónak egy kedves levelet, hogy a hosstess-lányok felvételénél legalább egy 10 perces kurzust tartsanak...

    VálaszTörlés
  3. Ez kb olyan, mint ahogy én jártam múltkor. Gödöllő, elegáns étterem. Köret: tepsis burgonya házi fűszerezéssel. Kérdezem a pincért, hogy mit takar a házi fűszerezés, nátrium glutamát mentes-e? Mondta nem tudja, megkérdezi. Visszajön. Mondja, hogy csak házi fűszerek vannak benne. Résen voltam. Kérdeztem, de ugye vegeta sincs benne? Megkérdezi, visszajön, de van benne. Ennyit a házi fűszerezésről.

    VálaszTörlés
  4. Ó engem is hisztérikának néztek,amikor beküldtem az oviba a Bioderma naptejet,hogy csak EZZEL fújhatják be a A-t,mert kiütéses lesz minden mástól...Persze nem használták,hanem ami volt egy másik gyereknél azzal végigfújták az egész csoportot.Csupa kiütés lett a gyerek:-(Képzelem mit gondolhatott az a szülő,aki üres flakont talált délután a gyerek zsákjában.
    Ha egy kicsit más vagy(bármiben) már sznob,hisztérika vagy.Akkor is ha nagyon komoly okod van bizonyos dolgokat máshogyan csinálni mint a nagy átlag.

    VálaszTörlés
  5. Aww.... kiszolgálás, vevőtájékoztatás, Magyarország, 2015.
    Ééés: az átlag szerintem fel sem fogja, mi ezzel a sztorival a gond.

    Star70, ez az ovis-naptejes dolog itthon történt?

    VálaszTörlés