2015. június 10., szerda

Dühös vagyok én nagyon-nagyon csalódott.

Köszönöm, de nem azért írtam be a gyereket ügyeleti időre, mert

  • lusta vagyok
  • zavar Barnabás
  • unatkozna a gyerek
  • rákos voltam és gyenge vagyok
  • mert nem bírok két gyerekkel
  • mert gonosz vagyok
hanem mert dolgozom.
Dolgozó anya és dolgozó apa. 

Mindketten dolgozunk.

Van, hogy hétvégén is.


Egyszerűen döbbenetes, hogy ebben a világban csak az orvos, az auchan pénztáros, a zöldséges, a titkárnő és a tanárnő a dolgozó. Igen, nekünk ilyen munkánk van, de ott kell lenni, tárgyalni kell, megbeszéléseket tartanak és... á, egyszerűen sírni volna kedvem.

Nem szeretem, ha "megengednek" nekem valamit "tekintettel az állapotomra". Valami olyasmit, ami másnak kérdezés nélkül jár.

Sokat gondolkodom egyébként Gergőke óvoda előkészítős dolgán is: van-e értelme annak, hogy folyamatosan ő legyen a legkisebb a csoportban? Nem tudom, nem hiszem. Csodálatos lett volna, ha az általam legszuperebb pedagógushoz kerül a másik gyerekem is, de nem bármi áron. Pláne nem úgy, hogy valaki sutyiban meg-en-ge-di, mert hát jaj, de nehéz nekünk, és csak most, csak nekünk, nodeaztán.

Nem szeretem az ilyet. Nincs ingyen kenyér, ingyen lehetőség, ingyen menet. Előbb-utóbb mindennek megvan az ára, az élet már csak ilyen. 

Holnap szülői: én egy dolgot fogadtam meg - hogy kussolok. Egyetlen árva szót sem szólok, és megteszem magamnak azt a szívességet, hogy később reagálok.

Dühös vagyok, csalódott és nagyon keserű a szám íze.

11 megjegyzés:

  1. Nem szabad ezzel torodni, ha vinni kell a gyerekeket, mert nincs mas megoldas, vinni kell. Azt viszont jol teszed, ha csendben maradsz, en is mindig azt teszem es csak itthon a ferjemnek morgok, mert a gyerekeken veril el a port. Mindig. Szar ez az egesz, de ez van. A gyerekeket igyekszunk kompenzalni a szeretunkkel abban a keves idoben, amit egyutt toltunk ugy, hogy csak rajuk figyelunk. Ti is ezt teszitek. Ok meg ezt erzik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt azért mondjuk nem ennyire éles a helyzet, szóval nem vernek el senkin semmit. Nem felszólítás volt, inkább kérés. Nagyon. Határozott. Kérés.

      Törlés
  2. Az ügyeleti idő, az az egy hónapos ovis zárás ideje? Sztem meg kell oldani, hogy ne menjen. 4 hétről van szó, ennyit egy irodai dolgozó anya és egy egészségügyis apa is meg tudott tenni mindig, akár felváltva. Mindenkinek kell a pihenés. Mesi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem az a 4 hét, hanem az ami azon felül van. Az a 4 hét tiszta sor, zárva az ovi, csak ügyelet van, az nem is kérdés. Nem a 4 hét a kérdés tehát, hanem a fennmaradó 7 hét.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Igen, most látom, hogy félreérthető. Az ügyeleti időre kér-e gyermekének felügyeletet az nem az a 4 hét, amíg zárva az óvoda, hanem júni 15-től aug 31-ig. Az az ügyeleti idő. Ezt kicsit combos megoldani a munka mellett.

      Törlés
    4. Jun 15 es aug 31 kozott negy hetig zarva . Ez vagy jun 15-jul 15 vagy jul 15-aug 15. Igy lehet a kovetkezo evekre is kalkulalni, mert ez valtakozik.

      Törlés
    5. Igen, itt a 4 hét zárva, az július utolsó hete és augusztus első 3 hete. Ez fix, nem is kérdés, nincs óvoda. Ez 4 hét.
      Ami a problémás volt, az az, hogy az EZEN KÍVÜL eső NYÁRI időszakra feliratkoztam (7 hét, de azt hiszem, csak 5-re írtam be), hogy vinném a gyereket - de úgy fest megoldottuk.

      Törlés
  3. Akkor ne izgasd magad! Mesi

    VálaszTörlés
  4. Szerintem senkinek nem tartozol magyarázattal azzal kapcsolatban, hogy miért írtad be Barnabást erre az időre.

    VálaszTörlés
  5. Az óvoda nem határozhatja meg, h. viszed-e a gyereket v. nem, Te döntesz, legalábbis megyeszékhelyi oviban így van. Határozott kérés sincs, egész nyáron jöhet és jön is a 24-ből 20 gyerekünk, még az is akinek tényleg gyesen van az anyukája, mert nem bír a kettővel otthon, inkább behozza. - hova is tennék a szülők arra a sok időre a gyereket?
    Manócska

    VálaszTörlés