2015. szeptember 1., kedd

Lemondások, szabályok, szokások

Bizony, a Waldorf lemondásokkal jár.
Muhaha.

....
Nem lehet például akármilyen ruhába öltöztetni a gyereket. Nincs pókember, nincs halálfej, nincs középső ujj felmutatós póló, és úgy egyáltalán: a lehető legegyszerűbb a cél. Egyszerű forma, egyszerű színválasztás. Ha lehet,minta nélkül.
Nincs villámmekvínes óvodás zsák, egy sima vászon zsák megteszi.

Az óvodások az óvodában nem esznek tejterméket, tojást és húst. Hurrá, mert mi még glutént sem, szóval végre senkinek nem kell magyarázkodnom.

Igen, kerülik a műanyag játékokat.Az óvodában minden fából és más, természetes anyagból van. Tök jó játékok. Ugyanúgy szerepjátékok, mint a sima óvodában (tűzhely, bolt, fodrászat, stb) és persze építőjátékok (kockák, hengerek, autók, vonatok).

Kézműveskedésnél ugyanúgy termények, termések, természetes gyurma, gyapjú, textil, lenfonal.

Kötélhinta, lombház, mászóka, rönkök. Óvodai tankert, saját paradicsommal. Kemence az udvaron, ott is főznek sokszor.

Gyógyteát isznak. Gyümölcsöt, zöldséget nassolnak.
Részt kell vennünk az óvoda életében - nekem ez eddig sem volt gond. Szerencsére itt minden szülő ilyen - aki nem veszi ki a részét, az valahogy lemorzsolódik (vagy nem jön ide). Csapot szerelnek, termet festenek, takarítanak - minket még nem osztottak be, hogy először tanuljunk bele a rendbe és csak utána sikáljunk:), de tapasztalt családdal osztanak majd be. Napi másfél óra, ha jól értettem úgy havonta egyszer.

Tévét valóban nem nagyon ajánlott nézni. Nem mondták, hogy tilos, de azt igen, hogy a lehetőségekhez mérten a legkevesebbet.

Van délutános elhelyezésre is lehetőség, igénybe is vettük.

Erős nagyon a közösség, és nagy szeretettel vártak bennünket és a többi új családot.

Barnus boldog. Mi is boldogok vagyunk.

Örülünk, Vincent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése