2015. augusztus 18., kedd

Meglepetés a gyerekeknek - Krakkóból

Nem tudom, elmondtam-e már, de Lengyelország szerelmese lettem. Nem tudom, hogy írtam-e , de lusta vagyok visszaolvasni, úgyhogy legfeljebb ismétlem magam: a lengyel könnyűipar egyszerűen szuper. És nem titkolják, hogy ez made in poland, hanem büszkék rá, büszkén vállalják, mutogatják. Tapogassam meg, milyen puha bőrből készült a táska, próbáljam csak fel azt a ruhát, remek a divattervezői gárda és próbáljam ki, hogy milyen jól gurul a kisautó, ugyanis tömör gumi a kereke.

És tényleg.

Közvetlen a Wawel alatt van egy kicsi, kézműves játékbolt, tele szép portékával - megfizethető áron. Nem sorjás, nem durva, nem lepattant és mindent Krakkóban készítenek, helyi alapanyagokból. Érdemes végigböngészni a honlapjukat, rengeteg szép és érdekes játékuk van. Barnusnak mi a forgatható kockatornyot választottuk, amin Krakkó legendájának szereplőt lehet kirakni, nagyon élvezi, azóta is pörgeti-forgatja, és most, hogy már tudja a történetet, azzal szórakozik, hogy minél furcsább lényt rakjon ki az öreg király - sárkány - királylány - cipészlegény négyesből.


Most, hogy esik (zuhog) az eső, elég sokat voltunk idebent, de a vadonatúj fajátékokkal és némi washi szalaggal egész jól elütöttük a délutánt :)
1 megjegyzés:

  1. De klassz dolgok! Ilyesmit kéne itthon forgalmazni, hm...
    A washi szalagos kép meg szuper ötlet!

    VálaszTörlés