2015. szeptember 9., szerda

Olyan, mintha párhuzamos univerzumokban léteznénk mindnyájan.

Vettem cipőt magamnak és Barnabásnak is, meg hurrá, megérkeztek az esőruhák az aldiba, úgyhogy megoldódott a kérdés: jöhet az eső, fújhat a szél, rajtunk már nem fog ki.
Takarók kellenének a gyerekeknek, mert fáznak. Egy operatőrnő megrúghatja a migráns gyereket. Migráns vagy menekült? Németország se jó, mennek Dániába?

Elképesztő kókuszkrémet főztem a Vegital gépemmel. Egy kis málna kellene a tetejére... vagy ananász! Ananász, és akkor pinyakoláda. 

Barnesz óvodába jár, tegnap lefagyott nála a rendszer és eljövetelkor óriásit hisztizett. Tíz perc volt csupán, de nagyon megrémültünk. Türelmesnek kell vele lennünk, neki sem egyszerű.

Kapott kulacsot, kell majd a kirándulásokhoz. Minden pénteken kirándulnak. Jaj, hogy fog 3 km-t gyalogolni? 

Jaj, elképesztő történeteket hallok. Gyalog. 40 kilométereket. Gyerekek. Simán.

Megoldódott a hogyan-melegítsünk-mikró-nélkül ételt: vittem inox ételhordót, azt fel tudják tenni odakint a sparheltra, ott megmelegszik a leves és a második fogás is. Hurrá, hurrá, ez is megoldódott.

Negatív a mellultrahangom (nem emlékszem írtam-e) úgyhogy nagy az öröm. 

A tesóm visszament Angliába, de előtte még kijött ide hozzánk. Nagyon jó volt látni.

Holnap lekerül a géllakk a körmömről és Annamari rendbe teszi a lábamat is. A világ legjobb pedikűröse. 

Előszedtem a dobozok mélyéről az őszi ruhákat és eltettem a nagyon nyáriakat. Mustár, okker, tégla, moha, petrolkék és a barna minden árnyalata köszön a szekrényből. 

És összepakoltam egy kis kezeslábast is. Mehet Fótra a baptista pontra. Egyébként keményen részt vesznek a menekültek megsegítésében is, szóval remek helyre kerül majd a kis kezeslábas. Pont oda, ahol a legjobban kell.

Félek. Nincs este, hogy ne gondolnék arra, hogy összetörhet-e a világunk. Nincs este, hogy ne jutnék arra a következtetésre, hogy így vagy úgy, de össze fog törni a világunk.

... és nem tudom, hogy hogyan történik majd. Robbanásszerűen, semmivel össze nem téveszthető módon? Vagy lassan mállik majd szét, foszlik szét, tűnik a semmibe? Fájni fog? Túléljük?

Mi lesz?

... és közben persze döntenem kell, hogy bordó legyen holnap a lábkörmöm vagy francia.

1 megjegyzés:

  1. "Félek. Nincs este, hogy ne gondolnék arra, hogy összetörhet-e a világunk. Nincs este, hogy ne jutnék arra a következtetésre, hogy így vagy úgy, de össze fog törni a világunk."
    Ó de mennyire így érzek én is! És nagyon tartok tőle, hogy nem lassú foszlás lesz.
    De szerencsére most még fontosabb kell legyen a negatív ultrahang (hurrá!), a kiegyensúlyozott gyerek, és igen, a körömlakk is.

    VálaszTörlés