2015. október 20., kedd

Felfedezem Gödöllőt - boltok és egy lista

Teljesen egyértelmű lett, hogy a napi életünk színtere már nem Budapest. Akkor, amikor eldöntöttük, hogy a gyerekekkel minden reggel ne a nagyvárosba be, hanem a kisvárosba ki induljunk iskolába, nemcsak helyszínt, hanem életformát, életvitelt is választottunk.

Majdnem pontosan Budapest és Gödöllő között lakunk, így totál kétesélyes volt a dolog, de azt gondolom, hogy nagyon jól választottunk.

Reggelente 10 perc alatt érek be az óvodába Barnabással. Odafelé két lámpa van, egyébként pedig majdhogynem erdőn megyünk keresztül, ami télen-nyáron csodálatosan szép. Általában klasszikus zenét hallgatunk (ez nekem a volán mögötti kurvapicsaanyázás megfékezésére remekül bevált) vagy beszélgetünk, de rengetegszer van, hogy hallgatunk és csak gyönyörködünk a tájban.

Tekintsünk most el a munkától és a munkaidőtől. Nálam az megy kávézóból, telefonról is, ha gyors beavatkozás kell, egyébként pedig előre dolgozom - éjjel, késő este, hajnalban, napközben, mindig, amikor időm van, szóval a mikor dolgozom kérdést hagyjuk. 
Koncentráljunk az elintézendő dolgokra: azt hiszem az aldi, lidl, tesco, dm kör tök logikus, és persze van egy óriási c&a, h&m, müller is, szóval emberi keretek között tényleg nem nagyon van olyan, amit ne tudnék megoldani.
Aztán ahogy marad fél órácskám, és megyek vissza a kocsihoz, úgy fedeztem/fedezem fel itt-ott ezt a városkát. Találtam egészen elképesztő cipőboltot minőségi olasz áruval - kár, hogy totálisan nem passzol a jelenlegi életvitelemhez egyetlen darab sem:). Van biobolt is, minőségi árukészlettel, közösségi csudapalota kávéval és gyerekruha turkálóval, kézzel készített szappannal. Csinos boltocska patchwork termékekkel és egy lelkes-bájos varrónővel - minden egyedi és bőven innen a giccshegyen, Papírbolt, régimódi gomb-méteráru-fonal-cipőfűző és persze van kisállatbolt meg egy aprócska, de annál szélesebb választékkal bíró könyvesbolt is.

Minden van és minden karnyújtásnyira. 

Arról meg már végképp nem is beszélek, hogy az emberek kedvesek, ráérnek, nem sietnek, nincs sehol tömeg, és megbecsülik, ha náluk vásárolsz és nem mész be valamelyik plázába.

Találtam jól felszerelt jógastúdiót, sőt, Medvét is biztatom, hogy menjen - két jógastúdió van (meg van egy harmadik, arról mindjárt!), az egyik inkább csajos, ott családállítás, kineziológia, nia is van, a másik viszont teljesen semleges, oda férfiak is járnak és nagyon jó a hangulat.
A harmadik stúdió háznál van és egy nagyon híres jógaoktató magánstúdiója. Én megdöbbentem, mikor megtudtam, hogy pont Gergő családi napközijétől úgy 3 utcányira tart órát... Mindig teltházzal mennek az órái és várólista van. Hm.

Több remek gyógyszertár is van: majdnem mindenhová tudok homeopátiás gyógyszert rendelni, ezzel együtt ritkán megyek be Gödöllőn gyógyszertárba: itt nálunk helyben van olyan gyógyszertár, ahol majdnem minden olyan cuccot tartanak, ami nekünk kellhet.

Jut eszembe, legtöbbször ezekről a dolgokról kéritek, hogy írjak:


  • Receptek, receptek, receptek
  • Waldorf óvoda, waldorf élet 
  • Táplálékkiegészítők
  • Gyerekjátékok (?)
  • Smink :D


5 megjegyzés:

  1. Engem érdekelne az a cipőbolt is :D

    VálaszTörlés
  2. Engem a jóga :] Többen áradoztak róla, és én is voltam jó néhány órán - kíváncsi lennék, hogy másnak is olyan "mindjártmegdöglökhaezmégfélpercigkikelltartanom" érzése van-e közben, és olyan "világkisbarátjavagyokcsicsergőmadarakfonjákbeahajamat" érzése utána :]

    VálaszTörlés
  3. Írsz táplálékkiegészítőkről?Szükséges nektek szedni bármit is?
    Egyszer írtál egy tusfürdőről,most nem találom.Weleda volt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én a narancssárga weledát szeretem a legjobban. Most fogom majd kipróbálni a mandulásat.

      Törlés
    2. Pont azt néztem ki:D de arról nem volt még értékelés a krémmánián.Így teljesen döntésképtelen vagyok:-))Írj melyik tetszett neked jobban.

      Törlés